29 Mart 2013 Cuma

Dünyanın En Yeteneklileri Part 1

1- KIM UNG-YONG

4 yaşında üniversiteye gitti, 15 yaşında doktorasını yaptı. 1962'de Kore'de doğan Kim Ung-Yong isimli bu süper dahi, dünyanın en zeki insanı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. 4 yaşında üniversiteye gitmekle kalmayan büyük deha, aynı zamanda o yaşlarda Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce dillerine de hakim olmasıyla ayrı bir rekor kırıyor.

5 yaşına bastığında en zor integral ve diferansiyel denklemleri çözebilen dahinin IQ'su 210'un üzerinde olarak biliniyor. 3 yaşında Hanyang Üniversitesi'nden kabul alan Yong, 6 yaşına kadar fizik bölümünde misafir öğrenci olarak okudu.

7 yaşında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Amerika'ya davet aldı ve 15 yaşını doldurduğunda Colorado Üniversitesi'nde Fizik Doktorası'nı yapmıştı. 1974 yılında üniversitedeyken NASA'da araştırmalara başladı ve fizik alanından İnşaat Mühendisliği alanına geçiş yaptı.

1978 yılında anavatanı Kore'ye dönen Yong'a birçok prestijli üniversiteden teklif gelmesine karşın o, yerel bir üniversitede ders vermeyi seçti. Yong, şu anda Kore'deki Chungbuk Üniversitesi'nde part-time öğretim üyesi.

Hiç yorum yok: